Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Salát

Ingredience

    • 1/4–1/2 italské bagety (ciabatty, rustikální...), nakrájené na kostky
    • olivový olej na pokapání
    • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kostky
    • 75g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
    • 100g oválných třešňových rajčátek, podélně rozčtvrcených
    • několik hrstí polníčku
    • 8 plátků sušené nebo anglické slaniny, opečených dokřupava

    NA ZELENOU ZÁLIVKU

    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 lžíce majonézy
    • hrst lístků bazalky, nasekaných
    • 1 lžíce nasekané pažitky
    • sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Nakrájenou bagetu pokapejte olejem, rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

2 V malém robotu rozmixujte přísady na zelenou zálivku spolu s 2–3 lžícemi vody. Osolte a opepřete.

3 Přísady na salát kromě slaniny rozložte na servírovací talíř. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte rozdrobenou slaninou a krutony. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninové a bramborové špízy na rozmarýnu

Krevetové špízy na citronové trávě

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Šípkový ledový čaj s malinami a pomerančem

Ledový chai

Ledový čaj s citronovou trávou, limetou a mátou

Supersalát ze zásob

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Lilkový burger s pestem

Quinoový burger se žampiony

Zelený vegeburger

reklama

Přidat komentář