Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicová kaše

Krupicovou kaši milují všechny děti bez rozdílu věku. Dejte si ji pro jednou taky a ona vás za odměnu přenese do časů bezstarostného dětství…

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT5M
Vaření 0:05
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 1 litr mléka
    • 100 g hrubé krupice
    • špetka soli
    • 1 lžíce másla + na vymazání kastrůlku
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 4 lžíce kakaa a/nebo strouhané tmavé čokolády
    • 4 lžíce rozpuštěného másla

Příprava jídla

Krupici promíchejte s mlékem a se špetkou soli a nechte hodinu, ale klidně i přes noc odpočívat v lednici (namočení krupice zajistí velejemnou konzistenci kaše). Potom znovu prošlehejte, dno menšího kastrůlku vymažte máslem, aby se vám mléko nepřichytilo, a pozvolna přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte na mírném ohni 5 minut. Pak odstavte, vmíchejte lžíci másla a rozdělte na talíře. Posypte kakaem a/nebo čokoládou a cukrem a přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.

NĚCO NAVÍC Namísto obligátní krupice či krupičky můžete příště použít drcené ovesné vločky. Na rozdíl od celých a nedrcených jim ke změknutí stačí pár minut; navíc je ani nemusíte předem namáčet. V prodejnách zdravé výživy najdete další poklady na přípravu kaše: jáhly nebo pohanku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel, která děti milují

Krupicová kaše se šafránem a černým bezem

Krupicová kaše

Krupicová kaše s jablky a skořicí

Kuře na pivě s krupicovými noky

Dušená roštěnka se zapraženou krupicí

12x nejoblíbenější dětská jídla

reklama

Přidat komentář