Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na cideru a libečku

Inspirovali jsme se receptem z kuchařky Jekky McVicarové. Jablka, cider, libeček, houby a pórek, to je podzim na talíři!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Kuře

Ingredience

    • 500 ml cideru (my jsme použili cider Utopia) + případně další na dolití
    • 30 g másla
    • 1 pórek, nakrájený na kolečka
    • 2 červená kyselá a pevná jablka, nakrájená na měsíčky
    • 250 g krémových žampionů, na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6–8 kuřecích stehen podle velikosti
    • 2,5 lžíce najemno nasekaných listů libečku + pár celých na ozdobení
    • 4 lžíce smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Cider v rendlíku uveďte do varu a nechte zredukovat na polovinu.

2 V litinovém hrnci či pekáčku rozehřejte polovinu másla a opečte na něm pórek, přidejte jablka a žampiony a opékejte, až budou houby zlatavé. Pak vyjměte a dejte stranou.

Do uvolněné nádoby přidejte zbytek másla, rozpalte jej a opečte na něm osolené a opepřené kuře ze všech stran. Pak zalijte zredukovaným ciderem a vložte do trouby rozehřáté na 190°C. Zakryjte a pečte cca 40 minut. Během pečení občas přelijte výpekem. Pokud by se šťáva příliš vypařovala, podlijte ještě trochou cideru.

4 Když jsou stehna měkká, vyjměte pekáč z trouby. Vraťte ke kuřeti opečená jablka, žampiony a pórek, přidejte libeček a smetanu a společ- ně prohřejte 5 minut. Ozdobte listy libečku a podávejte s bramborovou kaší nebo bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablka na cideru

Přidat komentář