Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

Dozlatova upečené kuře s bramborami se svěžím zeleným doprovodem obstojí i jako rodinný sobotní oběd. 

Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Kuře

Ingredience

    • 2 lžíce tekutého medu
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • 4 kuřecí stehna s kůží (rozdělená v kloubu napůl)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 600g nových brambor, malé v celku, větší pokrájené
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200g mladého (baby) špenátu
    • 200g mraženého hrášku 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. V misce prošlehejte med, hořčici, česnek, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu. Promíchejte s kuřetem, osolte a opepřete. (Nyní můžete nechat pár hodin marinovat, ale není to nutné.)

2 Rozložte kuře kůží nahoru do pekáčku a kolem poskládejte brambory. Brambory pokapejte olejem a osolte je. Pečte 45 minut, až bude kuřecí kůžička zlatavá.

3 Potom přidejte špenát a hrášek a vložte zpět do trouby na 3–5 minut, aby špenát zavadl a hrášek se prohřál a ochutil šťávou. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Nové brambory se v tomto receptu nemusíte bát použít syrové. Propečou se jedna báseň. V období, kdy nové nejsou k sehnání, radíme brambory pro jistotu nakrájet na menší kousky nebo lehce předvařit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékaná ryba s kapary a čočkou

Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Krůtí kofty s cuketou

Přidat komentář