Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na pivě

Zapíjejte stejným pivem, jaké jste použili při vaření (např. Krušovice Pšenice). Snad vám ještě po hodině strávené v kuchyni nějaké zbude... 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 4 kuřecí stehna, rozpůlená v kloubu
    • 80g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 snítka rozmarýnu + na ozdobení
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 3 lžíce másla
    • 1 bobkový list
    • 3 kuličky nového koření, 5 kuliček černého pepře, 2 kuličky jalovce
    • 250ml drůbežího vývaru
    • 250ml pšeničného piva (např. Krušovice Pšenice)
    • 1 krajíc chleba Šumava, rozmixovaný
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200ml smetany ke šlehání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna posypte rozmarýnem odrhnutým z 1 snítky, osolte a opepřete.

2 V litinovém kastrolu na másle opékejte slaninu a cibuli asi 10 minut dozlatova. Pak přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran. Přidejte divoké koření, jalovec a zalijte vývarem i pivem, aby byla stehna pěkně ponořená, a přisypte chleba. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3 Odklopte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte a omáčku postavte na sporák. Přilijte smetanu, osolte i opepřete a nechte přejít varem. Kuře podávejte přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Myslivecká pečeně

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Tvarohový koláč s mákem

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Houby na slanině s kozím sýrem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Přidat komentář