Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s fenyklem a pancettou

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Maso

Ingredience

    • 12 kuřecích paliček
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 60ml olivového oleje
    • 1 lžička semen fenyklu
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 6 plátků pancetty nebo jiné sušené slaniny, nakrájené na nudličky
    • 4 stroužky česneku, nakrájené najemno 
    • 250ml bílého vína
    • 80 ml balzamikového octa
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 400 g konzerva třešňových rajčátek (prodává např. Tesco)
    • 2 snítky rozmarýnu, lístky nasekané
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • italský chleba k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Kuřecí paličky osolte a opepřete. Obalte je v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozehřejte 2 lžíce oleje a paličky opečte dozlatova, asi 2 minuty po každé straně, a přendejte do pekáčku. 

2 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm 3–4 minuty fenykl, cibuli, pancettu a česnek. Zalijte vínem a polovinou octa a vařte 3–4 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidejte oboje rajčata a rozmarýn, osolte a přiveďte k varu. Vzniklou omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte péct do trouby na 1 hodinu doměkka.

3 Vmíchejte zbylý ocet, posypte petrželkou a podávejte s italským chlebem.

NĚCO NAVÍC

Recept lze připravit i s králíkem, pouze pečení bude trvat o zhruba čtvrt hodiny déle. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polpettine di pane

Sicilské marinované olivy

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Sfincione

Cannoli s limoncellem

28x pečené kuře

Přidat komentář