Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

Nedělní kuře s elegantním doprovedem...

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Kuře

Ingredience

    • 40g másla, změklého
    • 3 lžíce nasekaného estragonu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4x 200g kuřecí prsní řízek s kůží (či supreme nebo vykostěné stehno)
    • 2 lžíce olivového oleje + na pokropení
    • svazeček kopru
    • 2 lžíce bílého balzamikového nebo bílého vinného octa
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 800g brambor, na dlouhé klínky, nebo drobných nových v celku, uvařených doměkka
    • 1 malá salátová nebo polní okurka, nakrájená na tenká kolečka
    • 250g okurek nakládaček, podélně nakrájených na tenké plátky
    • 2 malé bulvy fenyklu, na tenké plátky
    • najemno nastrouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Máslo, 1 lžíci estragonu, sůl a pepř utřete v misce. Máslo opatrně vsuňte pod kuřecí kůži tak, abyste ji nepotrhali. Maso položte na plech vyložený pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova (maso by mělo být uvnitř hotové).

2 V misce smíchejte kopr, zbývající estragon, olivový olej, ocet a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře naaranžujte uvařené brambory, okurky a fenykl a nakrájené maso. Pokropte zálivkou a posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Ochucené máslo se dobře pěchuje pod drůbeží kůži pomocí cukrářského sáčku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

Kuřecí polévka se zeleninou

Fish & chips s tzatziki

Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi

Gratinovaná zelená zelenina

28x pečené kuře

Přidat komentář