Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí kuličky v minestrone

Domácí kuřecí polívčička zahřeje na duši i po těle. Zkuste ji tentokrát namísto játrových knedlíčků vylepšit ochucenými masovými kuličkami.

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Polévka Italská

Ingredience

    • 500 g mletého kuřecího masa
    • 1 vejce
    • 80 g strouhaného pecorina nebo parmazánu + na posypání
    • 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g ricotty
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 1,5 litru domácího drůbežího vývaru
    • 200 g polévkových těstovin (my jsme dali margheritine z Tesca)
    • 500 g listů mangoldu nebo 300 g baby špenátu, překrájených
    • 4 plátky ciabatty, opečené
    • máslo a pecorino k podávání

     

Příprava jídla

1 Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, pecorino či parmazán, petrželku a citronovou kůru. Osolte a opepřete. Přimíchejte ricottu a ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu.

2 Na plechu vyloženém pečicím papírem je v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 10–15 minut dozlatova.

3 V hrnci na olivovém oleji opékejte česnek asi 30 sekund, nesmí zhnědnout. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny, přiklopte a vařte 10 minut, až budou uvařené téměř al dente. Pak přidejte masové kuličky, mangold nebo špenát a vařte ještě 2–3 minuty. Polévku podávejte s dalším sýrem na posypání. Doplňte opečeným chlebem pomazaným máslem.

Škola vaření: masové kuličky

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky jsou samá plus a...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce

Telecí kuličky s mozzarellovou náplní

Jehněčí kuličky s bramborami

Asijské kuličky s nudlovým salátem

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář