Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru

Asijský kuřecí vývar je rychleji hotový než ten klasický. Díky použitým surovinám má velmi čerstvou a pikantní chuť, nedoporučujeme ho proto mrazit, aby se aroma neutlumilo. Exotické suroviny najdete u asijských prodejců, v Praze můžete zajet rovnou do asijské velkotržnice Sapa.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Asijská

Ingredience

    Asijský kuřecí vývar

    • 3 jarní cibulky, rozkrájené na 10cm kousky
    • 1 malá cibule, oloupaná a rozčtvrcená
    • 1 dlouhá chilli paprička
    • 50 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
    • 3 stroužky česneku, zmáčknuté nožem
    • 30 ml světlé sójové omáčky
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • kuřecí skelet
    • 2 kuřecí křidýlka

     

    Kuřecí polévka polévka po čínsku

    • 1,2 l horkého asijského kuřecího vývaru (viz Něco navíc)
    • 125 ml čínského rýžového vína (šao-sing)
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 1 stonek citronové trávy
    • 200 g čínského zelí baby pak čoi, větší listy pokrájené na nudličky
    • 85 g čínských vaječných nudlí, připravených podle návodu
    • 100 g vařeného kuřecího masa, rozděleného na nudličky
    • 4 jarní cibulky, šikmo na tenká kolečka
    • trocha terijaki nebo sójové omáčky
    • hrst čerstvých bazalkových lístků
    • 1 červená chilli paprička, bez semínek

Příprava jídla

Asijský kuřecí vývar

PŘÍPRAVA 5 MINUT + ODLEŽENÍ ■ VAŘENÍ 30 MINUT ■ NA ASI 1,6 LITRU ■ VELMI SNADNÉ

  1. Všechny přísady zalijte v hrnci 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut.
  2. Vypněte, přiklopte a nechte 1 hodinu odpočívat.
  3. Pak přeceďte, z kostí oberte maso a spolu s vývarem ho použijte při přípravě dalších pokrmů, například kuřecí polévky po čínsku.

 

Kuřecí polévka polévka po čínsku

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

  1. Do vývaru v hrnci přilijte víno a vsypte badyán a citronovou trávu naklepanou paličkou na maso. Nechte 10 minut probublávat pod bodem varu.
  2. Mezitím vložte pak čoi na 2 minuty na pařáček. Pak vyjměte z vývaru badyán i citronovou trávu a vyhoďte je.
  3. Do vývaru vsypte nudle, pak čoi a maso, dochuťte terijaki nebo sójovou omáčkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte jarní cibulkou, bazalkou a tenkými proužky chilli papričky.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář