OBCHOD

Kuřecí prsa plněná ricottou

Díky tomu, že se kapsy pečou v troubě, nebude vadit, když z nich náplň trochu vyteče, a tak není nutné je zašívat. 

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 0:30
Kuře

Ingredience

    • olivový olej na pečení, opékání a na zálivku
    • 1kg moučných brambor (varný typ C) s pěknou slupkou
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 velké stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 100g nakládaných sušených rajčat, okapaných a nasekaných nadrobno
    • hrst bazalkových lístků, nasekaných
    • 150g ricotty
    • 1/2 biocitronu, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 50g strouhaného parmazánu
    • 4 velké kuřecí prsní řízky, nejlépe s kůží
    • salátové lístky k podávání (polníček, rukola, baby špenát) 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Do pekáče nalijte nízkou vrstvu oleje a dejte do trouby rozehřát. Brambory nakrájejte na asi 2cm kostky. Vsypte je do rozpáleného pekáče, osolte, opepřete a pečte 15–20 minut (jednou dvakrát promíchejte).

2 Mezitím rozehřejte trochu oleje v pánvi a opékejte na něm česnek 30 sekund. Vyjměte ho a odložte do mísy. Přidejte do ní sušená rajčata, bazalku, ricottu, citronovou kůru a trochu šťávy a parmazán. Osolte, opepřete a promíchejte.

3 Uvolněnou pánev s česnekovým olejem rozehřejte. Krátce a zprudka v ní opečte kuřecí řízky po obou stranách (začínejte kůží dolů) dozlatova. Pak je vyjměte na prkénko, z boku do každého (uvnitř ještě syrového) řízku udělejte kapsu a naplňte ji ricottovou náplní.

4 Naplněné řízky rozložte do pekáče na pečené brambory a pečte dalších 15 minut společně, až bude maso hotové.

5 Salátové lístky osolte a promíchejte s olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Podávejte s kuřetem a bramborami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Těstoviny s koprem a slaninou

Zapečené masové kuličky po italsku

Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou

Přidat komentář