OBCHOD

Kuřecí řízky s bazalkou

Dokonalá letní večeře. Za půl hodiny je na stole.

Vydání: 2014/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:20
Kuře

Ingredience

    • 30 ml olivového oleje
    • sůl
    • 4 kuřecí stehenní řízky, podélně rozpůlené
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velká či 2 malé červené papriky, zbavené semen, nakrájené na proužky
    • 1 lžička pálivé paprikové pasty (harissa nebo sambal oelek), podle chuti
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 150 ml drůbežího vývaru
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • lístky z 1/2 svazku bazalky
    • široké nudle (fettucini) k podávání

Příprava jídla

1 Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a z obou stran na něm opečte osolené maso dozlatova. Vyjměte ho a odložte.

2 Do pánve vsypte cibuli, minutu opékejte, přidejte papriku, paprikovou pastu a česnek a 2 minuty opékejte.

3 Do pánve vraťte maso, zalijte vývarem, přiklopte a asi 5 minut duste. Vlijte smetanu a zvolna zahřívejte dalších 5 minut, podle chuti osolte.

4 Rychle podávejte s nudlemi, bohatě posypané čerstvou bazalkou.

JAKÉ VYBRAT VÍNO

Sommeliér Marek Babisz, hlavní sommeliér Národního vinařského centra​, doporučuje:

Ke kořeněným a ostřejším jídlům podáváme spíše sušší, zralejší a výraznější vína, v tomto případě bych doporučil vína červená.

Rulandské modré například z české kotliny, kde dosahuje výborné kvality, nebo Frankovka, Svatovavřinecké či Cabernet Sauvignon  z velkopavlovické podoblasti v okolí Velkých Bílovic nebo Čejkovic budou skvělou volbou.

Ročníky bych volil spíše starší, například 2011 nebo 2009, které co do kvality patří k tomu nejlepšímu za posledních několik let.

Více na www.wineofczechrepublic.cz

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí placičky s bazalkou

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Mátová granita

Přidat komentář