Do tohoto salátu se bude hodit i jiné grilované maso. Můžete zvolit třeba steak z hovězí roštěnky nakrájený na proužky.
Suroviny
Postup
Kuřecí maso dejte do skleněné nebo keramické nádoby. Přidejte limetovou kůru, jalapeño, česnek, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci oleje. Osolte, promíchejte a nechte zakryté 20 minut marinovat.
Mezitím dejte kukuřici do nádoby vhodné do mikrovlnky, přilijte 2 lžíce vody a vařte v mikrovlnce na nejvyšší příkon 2 minuty, až je kukuřice měkká. (Také ji však můžete uvařit v osolené vodě.) Vyjměte z nádoby, osušte a potřete olejem.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev a grilujte na něm kuřecí maso a kukuřici 4–5 minut po každé straně. Kuře dejte na talíř, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Kukuřici dejte na prkénko a nechte 5 minut vychladnout.
Ostrým nožem z kukuřičných klasů seřízněte zrnka. Kuře nakrájejte na úhledné plátky. Na zálivku prošlehejte zbylé 2 lžíce limetové šťávy se zbylou lžící oleje a osolte. Natrhané salátové listy rozložte na servírovací mísu. Na ně rozložte kukuřici, avokádo, jarní cibulku a kuřecí maso. Posypte koriandrem a pokapejte připravenou zálivkou. Ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů)
- 20x lahodné avokádo(20 receptů)