Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kvašená zelenina "pickles" s červenou řepou

Navinulá výrazná chuť kvašené zeleniny perfektně sedí k mexickému stylu.

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1 litr
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kvašení: 3 dny
P
Zelenina

Ingredience

    • 250g červené řepy, nastrouhané nahrubo
    • 2 řapíky celeru, nakrájenéna kostičky
    • 100g mrkve, nastrouhané nahrubo
    • 250g bílé ředkve daikon, nakrájené na nudličky
    • 1,5-2 lžíce hrubé mořské soli (nejodidované)
    • pár kuliček jalovce
    • pár snítek kopru
    • kmín podle chuti
    • 1 bobkový list (může být sušený)
    • neupravovaná voda podle potřeby

Příprava jídla

1 V pevné míse promíchejte zeleninu a sůl. Potlučte je vhodným tloučkem, velkou vařečkou, dřevěnou paličkou na maso (pozor, řepa dost barví) - asi 5 minut. Pak přidejte koření a bylinky podle chuti. Ochucenou směs nacpěte do sklenice se širokým dnem. Směs by měla dosahovat asi 2,5cm pod okraj - nepustí-li dost šťávy, přidejte vodu, aby byla ponořená. Uzavřete. Postavte do ploché nádoby a nechte stát v místnosti, kde je stejnoměrně teplo. Každé ráno kontrolujte, zda se na hladině neobjevila nějaká zoxidovaná zelenina (zhnědlá apod.) - tu vždy odstraňte. Po 72 hodinách uložte do chladničky (nebo rovnou podávejte v burritu).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Limonáda s tibi krystaly z Esky

Kimči z bílé ředkve

Kysané zelí ochucené po indicku

Burrito s kvašenou zeleninou

reklama

Přidat komentář