Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák se sýrem

Pokrm inspirovaný Annabel Karmel, známou kuchařkou pro nejmenší.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina

Ingredience

    1 malá hlávka květáku (cca 350 g)
    15 g másla
    1 lžíce amarantové mouky
    150 ml mléka (můžete použít kozí)
    25 g čedaru nebo eidamu, nastrouhaného

Příprava jídla

1 Růžičky květáku uvařte na páře. Mezitím v hrnci s těžším dnem rozpusťte na mírném ohni máslo, vmíchejte do něj amarantovou mouku, až vznikne světlá jíška. Do jíšky zašlehejte mléko a míchejte, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně a vsypte sýr a míchejte, dokud není omáčka hladká a sýr se nerozpustí. Přihoďte do omáčky květák a rozšťouchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečno-hruškový kompot

Domácí termix

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

První dhal

Tousty s čedarem a jablkem

Lasagne do ruky

Masové kuličky s mrkví

Těstoviny primavera

Přidat komentář