Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák zapečený s modrým sýrem

Po letech opomíjení se květák vrací na výsluní, kde se doposud hřála příbuzná brokolice. Chuti a vůni květáku nesvědčí dlouhé vaření, zato pobyt v troubě mu jde k duhu. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 200g květáku, rozděleného na přibližně stejně velké růžičky
    • 40g másla
    • 1/2 malé cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 vejce + 100ml mléka
    • 50g sýra s modrou plísní
    • 2 lžíce hladké mouky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Květákové růžičky povařte v páře doměkka (trvá to asi 5 minut, podle velikosti) a pak je nasypte do mísy. V pánvičce na mírném ohni rozehřejte máslo, trochou z něj vymažte zapékací nádobu o rozměrech cca 14x18cm nebo 2 menší. Pak zvyšte oheň na střední, přidejte zbývající máslo a opékejte na něm cibuli 8 minut dozlatova.

2 Rozmixujte vejce, mléko, sýr a mouku na hladké těstíčko. Přidejte k němu opečenou cibuli a promíchejte. Podle chuti můžete osolit a opepřit. Těstíčkem zalijte květák, důkladně promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do připravené zapékací misky (nebo rozdělte do dvou). Vložte do trouby a pečte 30 minut, aby těstíčko vyběhlo a zezlátlo. Vyjměte a okamžitě podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s hrozny, ořechy a modrým sýrem

Bůček s bramborami, zeleninou a jablky

Česnekový králík

Brambory přelité smetanou s ořechy

reklama

Přidat komentář