Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lanýže z arašídového másla s malinami

Čím uzavřít valentýnskou večeři? Stylovým dezertem! Vyzkoušejte lahodné lanýže podle receptu Blanky a Jakuba z blogu Kublanka.

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 15-20 lanýžů
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Cukroví

Ingredience

    • 50g pražených solených arašídů bez slupky
    • 150g arašídového másla
    • 50–100g moučkového cukru
    • 100g tmavé čokolády, 70%
    • 50g lyofilizovaných, tedy mrazem sušených, malin (prodává např. Mixit.cz nebo Rohlik.cz) 

Příprava jídla

1 Solené arašídy nasekejte nahrubo, vsypte do misky a promíchejte s arašídovým máslem a 50g moučkového cukru. Dobře prohněťte a vytvarujte malé kuličky o váze cca 15g. Pokud by byla hmota příliš řídká, zahustěte ji moučkovým cukrem. Kuličky skládejte na talíř nebo tác vyložený pečicím papírem a dejte je alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.

2 Potom ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji mírně zchladnout. Maliny buď nahrubo rozmixujte, nebo je dejte do plastového sáčku a podrťte je válečkem.

3 Vychlazené kuličky máčejte v čokoládě a ihned je obalujte v rozdrcených malinách. Dejte ztuhnout do lednice. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátek s quinoou a řepou

Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace

Přidat komentář