Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

Lahůdkový důkaz, že z cuket můžete připravit i pokrm pro sváteční chvíle.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT50M
Pečení 0:50
Těstoviny

Ingredience

    • 2 cukety (spíše menší), nakrájené na tenká kolečka
    • sůl a čerstvě mletý barevný pepř
    • panenský olivový olej
    • 50 g másla + navíc na vymazání
    • 50 g hladké mouky
    • 500 ml plnotučného mléka
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 400 g čerstvého filetu z lososa (bez kostí a kůže), nakrájeného na 0,5 cm plátky
    • 1 balení čerstvých lasagnových plátů (možná nespotřebujete všechny)
    • 100 g strouhaného ementálu nebo gruyèru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150°C. Cuketová kolečka osolte a nechte je trochu vykapat v cedníku (nebo je mírně vymačkejte a zbavte je tím tekutiny). Pak je pokapejte olivovým olejem a předpékejte rozprostřená na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut. Pak teplotu v troubě zvyšte na 160 °C.

2 Připravte bešamelovou omáčku: z másla a mouky upražte v rendlíku světlou jíšku, postupně přilévejte mléko za stálého šlehání metlou a pak dále šlehejte stále na ohni do zhoustnutí. Osolte a jemně ochuťte špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.

3 Do zapékacích misek (jedno- až dvouporcových) vymazaných máslem vrstvěte nejprve cukety, na ně lososa, pokropte bešamelovou omáčkou, posypte trochou sýra a na něj dejte těstovinový plát. Vrstvy zopakujte ještě jednou či dvakrát, zakončete cuketami, bohatou vrstvou bešamelu a strouhaným sýrem.

4 Pečte při 160°C asi 30 minut. Pak zkontrolujte, je-li všechno dobře propečené, popřípadě pečte ještě chvíli. Podávejte ochucené barevným pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z cuketových květů

Cuketové placičky s haloumi

Kuřecí stehna s cuketovou nádivkou & cuketovo-rajčatovým salátem

Spirálový zeleno-žlutý cuketový koláč

Cuketové jednohubky s bazalkovým pestem

Burgery s cuketovým relishem

Cuketová buchta

Přidat komentář