Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

Tahle omáčka je prostě návyková. Neustále se k ní musíte vracet a ochutnávat ji...

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 1:15
Kuře

Ingredience

    • 250ml tmavé sójové omáčky
    • 250ml kecap manis (sladké indonéské sójové omáčky)
    • 40ml rýžového octa
    • 40ml balzamikového octa
    • 3 lžíce medu
    • 8cm kousek čerstvého zázvoru (40g), oloupaný a nakrájený na tenké plátky
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 2 svitky skořice
    • 4 malé sušené chilli papričky podle chuti
    • 4 stroužky česneku, oloupané a zmáčknuté plochou stranou nože
    • 1 kuře (cca 1,6kg), rozporcované na čtvrtky a osušené
    • dušená rýže a čínské zelí pak čoi k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do rendlíku dejte sójovou omáčku, kecap manis, oba octy, med, zázvor, badyán, skořici, chilli a česnek a na prudkém plameni přiveďte k varu.

2 V pekáči promíchejte s porcemi kuřete a pečte odklopené zhruba 75 minut, přičemž přelévejte vypečenou šťávou (podle potřeby podlijte vodou), až bude kuře měkké a propečené.

3 Před podáváním rozdělte na ještě menší díly. Podávejte s rýží, přelité vypečenou šťávou a s čínským zelím pak čoi vařeným na páře.

NĚCO NAVÍC

Čínské zelí pak čoi koupíte v asijských zelinářstvích a nyní už i ve vybraných supermarketech. Malé hlávky dávejte na pařáček v celku, větší překrojte podélně napůl nebo na čtvrtky. Nemusíte je solit, ochutí je připravená pikantní omáčka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Bylinkové pečené kuře s bramborami

Portugalské paprikové kuře

28x pečené kuře

Přidat komentář