Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní bolognese

Prázdninová verze nesmrtelné klasiky vás nadchne expresní přípravou a skvělou chutí.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 500g mletého hovězího masa
    • 1/3 hrnku (95g) rajského protlaku
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 75g hotové karamelizované cibulky (např. z Marks& Spencer)
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 400g konzerva čočky, scezená a propláchnutá
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 375g lasagní (sušených plátů)
    • 500g míchaných třešňových rajčátek
    • bazalkové lístky a strouhaný parmazán k podávání 

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozpalte olej a opékejte na něm mleté maso zhruba 5 minut dohněda. Přidejte protlak a česnek a míchejte ještě 2 minuty. Pak přidejte karamelizovanou cibulku, worcesterskou omáčku a čočku a přilijte 250ml vody. Ztlumte na střední plamen, opepřete a vařte 12 minut, až omáčka trochu zhoustne. Vypněte.

2 Mezitím lasagne uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

Promíchejte s omáčkou, čerstvými rajčaty, bazalkou a parmazánem a ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rotelle se slaninou a hráškem

Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

18x originální těstoviny

Přidat komentář