Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilek a cukety a papriky z pánve

Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vypocení lilků
PT30M
Vaření 0:30
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1 lilek, nakrájený na 2cm kolečka
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 2 červené papriky
    • olivový olej na potírání pánve + k podávání
    • 2 menší cukety, nakrájené na 1,5cm kolečka
    • 2 cibule, na plátky
    • 4 stroužky česneku, na plátky
    • 2 snítky rozmarýnu, nakrájené na kousky
    • 1 menší svazek tymiánu
    • 4 bobkové listy
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno

Příprava jídla

1 Kolečka lilku důkladně prosolte, vsypte do cedníku a nechte zhruba hodinu stát.

2 Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Můžete je nechat tak, nebo je oloupat, viz Něco navíc. Opečené papriky zbavte semeníků a natrhejte na kusy.

3 Pánev znovu potřete olejem, rozehřejte ji a opékejte na ní po dávkách kolečka lilků a cuket, ke kterým postupně po dávkách přidávejte cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkový list a chilli. Opékejte každou dávku cca 10 minut, během opékání obraťte.

4 Opečenou zeleninu a bylinky rozprostřete na servírovací mísu, zakápněte olejem podle chuti a posypte drceným pepřem a solí.

NĚCO NAVÍC
Na slupce by se měly po delším opékání dělat puchýřky a měly by zčernat. Dejte je do mísy, zakryjte fólií a nechte zapařit. Poté je oloupejte a zbavte semeníků. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Focaccia s červenou cibulí

Kalamáry s hráškem na víně

Penne all’amatriciana

Špagety cacio e pepe

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář