Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetový páj

Pod floridskými palmami můžete ochutnat to nejlepší z Karibiku a Latinské Ameriky. A také sladkokyselý koláč z legendárních floridských limet!

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 155g grahamových sušenek, drcených
    • 40g krupicového cukru
    • špetka mořské soli
    • 100g másla, změklého + na vymazání

    NA NÁPLŇ

    • 3–4 žloutky
    • 1,5 lžíce najemno strouhané kůry z limety (chemicky neošetřené)
    • 1 konzerva (396g) slazeného kondenzovaného mléka
    • 150–200ml čerstvé limetové šťávy

    NA MERINGUE

    • 3 bílky
    • 200g krupicového cukru 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. Sušenky smíchejte s cukrem, solí a máslem, prsty promněte a směs vmačkejte do máslem vymazané formy na páj o průměru 22cm. Korpus pečte v předehřáté troubě 10–15 minut, aby zezlátl. Pak nechte zchladnout.

2 Na náplň prošlehejte žloutky s limetovou kůrou do nadýchané pěny. Přidejte kondenzované mléko, prošlehejte a nakonec zašlehejte limetovou šťávu. Vlijte do formy na korpus a dejte péct na 10–15 minut, aby náplň ztuhla, ale nezhnědla.

3 Bílky na meringue dejte do žáruvzdorné misky, přisypte cukr, postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak sundejte a ušlehejte pevný sníh. Naneste ho na vychladlý koláč a opalte cukrářskou pistolí či dejte zapéct pod gril.

NĚCO NAVÍC

Jak je americkým zvykem, koláč je šíleně sladký. Slazené kondenzované mléko však můžete nahradit neslazeným a náplň pak dosladit podle vlastní chuti. Stejně tak lze podle chuti upravit množství limetkové šťávy. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sobotní salát z trhu

Svěží zapečené nachos

Sendvič s krémovou kukuřicí

Jambalaya

Pečené vepřové s jablečným salátem

Krabí placičky

Cosmopolitan

Přidat komentář