Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké s mákem

Mák a citron jsou skvělí partneři, a právě proto potřebuje tohle linecké cukroví, která je navíc díky zrníčkům máku zábavně puntíkované, kyselou marmeládu. Inovace, která nás fakt dostala! 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 35 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí těsta
PT8M
Pečení 0:08
Cukroví

Ingredience

    • 175 g másla pokojové teploty
    • 50 g krupicového cukru
    • 40 g moučkového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 1 lžička strouhané citronové kůry
    • špetka soli
    • 220 g hladké mouky
    • 2 a 1/2 lžíce máku (nemletého)
    • 150 g kyselé marmelády (pomerančová, citronová, nebo třeba i lemon curd)
    • moučkový cukr na posypání 

Příprava jídla

1 Z másla, cukrů, citronové kůry, soli, mouky a máku vypracujte rychle hladké těsto (nejlépe v robotu s noži). Utvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do druhého dne chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na plát o síle 3mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plechy vyložené pečicím papírem. Do poloviny z nich vykrojte ještě ve středu kolečko (např. kulatou zdobicí špičkou) nebo (jako my) použijte brčko a vykrojte kolečka po obvodu.

3 Pečte zhruba 8 minut dobleda, nechte vychladnout a poté slepujte marmeládou (dospodu dejte vždy tvar bez vykrojení, nahoru s vykrojenými kolečky). Na závěr pocukrujte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecké záviny

Koláčky s brusinkovou náplní

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Koule Egg nog

Medovníčky

Dortletky

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Přidat komentář