Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linguine s mušlemi

Pokud nemáte čerstvé těstoviny nebo tenké nudle, které jsou hotové hned, uvařte těstoviny zvlášť a přidejte je do hrnce k mušlím, nepodlévejte vodou a pokračujte dál podle receptu.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 65 ml olivového oleje
    • 125 g šalotky, nakrájené nadrobno
    • 20 g česneku, nakrájeného nadrobno
    • 400 g srdcovek, očištěných
    • 400 g slávek, očištěných
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 ml bílého suchého vína
    • 500 g čerstvých linguine nebo jiných dlouhých těstovin
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 3 lístky šalvěje, nasekané lístky
    • 140 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 60 g másla, studeného, nakrájeného na kostky
    • 1/2 citronu

Příprava jídla

1 V širším hrnci rozehřejte olivový olej a na středním plameni opékejte šalotku a česnek, jen aby změkla a česnek nezhnědl. Přidejte očištěné mušle (srdcovky i slávky), osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Přiklopte pokličkou a vařte 2 minuty, pak přidejte těstoviny a podlijte malým množstvím vody tak, aby se těstoviny uvařily al dente.

2 K uvařeným těstovinám vmíchejte nasekanou petrželku, šalvěj a rajčata, promíchejte a odstavte. Vmíchejte studené máslo a dochuťte citronovou šťávou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře v bezinkovém sirupu

Mrkvový chlebíček

Čokoládové dortíky s limetkovým krémem a malinami

Vůně Středomoří

Přidat komentář