OBCHOD

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.

Vydání: 2015/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 16 malých rajčátek na větvičce
    • olivový olej
    • 400g linguine či jiných dlouhých těstovin
    • 125ml bazalkového pesta
    • 3 lžíce piniových oříšků, opražených
    • 16 černých oliv, přepůlených a bez pecek
    • hobliny parmazánu k podávání
    • strouhaná kůra z biocitronu k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte rajčata, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a pečte 5–7 minut, jen až slupka popraská.

2 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a půl hrnku vody z vaření zachyťte a odložte. Vraťte scezené těstoviny do hrnce, vmíchejte pesto a tolik vody z vaření, aby vzniklý krém pěkně pokryl každý kousek těstovin.

3 Vmíchejte piniové oříšky a olivy. Rozdělte do talířů, ozdobte pečenými rajčátky a posypte citronovou kůrou, hoblinami parmazánu a lístky bazalky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sicilské marinované olivy

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Polpettine di pane

Sfincione

Kuře s fenyklem a pancettou

Cannoli s limoncellem

reklama

Přidat komentář