Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos & krémové zapečené brambory

Brambory řádně osolte, jinak budou bez chuti, a do pekáčku je naskládejte v ne příliš vysoké vrstvě, aby se pěkně propekly. Rybu přidejte, až když budou brambory téměř hotové. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Por 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Maso

Ingredience

    • 800g brambor (varný typ C), oloupaných a nakrájených na tenké plátky
    • 120g crème fraîche nebo husté zakysané smetany, 30%
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4x 200g filet z lososa, bez kůže, překrojené napůl
    • 90g hotového bazalkového pesta
    • 50g rukoly a hrst koprových lístků na ozdobení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dejte do větší zapékací nádoby, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete ve stejnoměrné vrstvě, pokapejte 1 lžící oleje a pečte nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové.

2 Lososa pokapejte zbylým olejem, osolte a opepřete a rozložte na brambory. Pečte dalších asi 6 minut. Pokapejte pestem, ozdobte rukolou a koprem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexický kuřecí kotlík s rýží a fazolemi

Quesadilly s papričkami jalapeño

Vepřové kotlety s omáčkou satay

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

Přidat komentář