Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos v ořechové krustě

Lososa milujeme ve všech možných úpravách, ale podzimní kabátek z vlašských ořechů mu obzvlášť sluší...

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 50g vlašských ořechů
    • 1 lžíce strouhanky
    • 1 lžíce najemno nastrouhané citronové kůry
    • 1/2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce najemno nasekaného kopru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 porce vyššího filetu z lososa s kůží po 100–150g
    • 1–2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
    • salát z toho, co právě máte po ruce, k podávání (my jsme použili směs salátových lístků, tenká kolečka citronu a červené cibule) 

Příprava jídla

1 V robotu, chopperu či vhodném mi- xéru nasekejte nahrubo ořechy, přidejte strouhanku, citronovou kůru, olej a kopr. Zpracujte na hmotu podobnou drobence, která drží pohromadě. Podle chuti osolte a opepřete. Odložte.

2 Lososí porce položte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem. Vršky potřete hořčicí. Rozdělte na ně ořechovou směs a mírně ji přitiskněte. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte až na 2 hodiny chladit.

3 Troubu předehřejte na 175°C. Rybu pečte 15–20 minut, až půjde dělit vidličkou. Těsně před podáváním pokropte každou porci 1 lžičkou citronové šťávy. Podávejte s míchaným salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špecle se šalvějí, sýrem a lískovými oříšky

Pečený sýr s fíky a vlašskými ořechy

Bábovka s batáty a lískovými oříšky

reklama

Přidat komentář