Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Placičky nebo karbanátky z lososa a fazolek? Ano! Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou skvělé. V redakci se po nich doslova zaprášilo.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Opékání 0:06
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 300 g zelených fazolek (lze použít mražené), zbavených konců
    • 300 g filetů z lososa, bez kostí a kůže
    • 35 g strouhanky panko + na obalení
    • 65 g majonézy + trocha k podávání
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 2 lžičky wasabi pasty + k podávání
    • 2 lžičky světlé sójové omáčky
    • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1–2 vejce, prošlehaná s 1–2 lžičkami vody
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • vařená dlouhozrnná rýže k podávání

    NA SALÁT

    • 2 salátové či polní okurky, na tenká kolečka
    • 1/2 lžičky mořské soli
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 2 lžičky krupicového nebo palmového cukru
    • 1 lžička světlé sójové omáčky
    • 1 lžička sezamových semínek
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru, lístky otrhané
    • 1 jarní cibulka, na tenká kolečka
    • 150 g bobů zahradních (zbavených bílých slupiček) či lusků cukrového hrášku

Příprava jídla

1 Fazolky cca 3 minuty vařte v páře či vroucí osolené vodě, pak je sceďte a nasekejte nadrobno nebo rozmixujte. Lososa opečte na pánvi či uvařte v páře a rozeberte na kousky.

2 Důkladně promíchejte fazolky, lososa, 35 g strouhanky, majonézu, cibulku, wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Vytvarujte 8 kuliček – hmota je docela řídká, ale placičky budou lepší, když odoláte pokušení přidat víc strouhanky či mouku. Nejprve kuličky smočte ve vejci (při přemísťování z nich současně tvarujte placičky) a pak obalte v další strouhance. Na tácku vyloženém potravinářskou fólií dejte ztuhnout do chladničky.

3 Mezitím na salát dejte okurku do cedníku, osolte a nechte 10 minut nad dřezem, pak vymačkejte vodu a propláchněte studenou vodou. Znovu vymačkejte. Prošlehejte ocet, cukr, sójovou omáčku a sezam. Promíchejte s okurkou, koriandrem, cibulkou a boby nebo hráškovými lusky.

4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte placičky 6 minut za občasného obracení dozlatova. Podávejte se salátem a s rýží a majonézou a wasabi podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninová polévka s fazolkami

Salát s fazolkami a zrním

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Zapékané fazolky s mozzarellou

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Přidat komentář