Dokonalý dezert existuje! Je to neodolatelně krémový nepečený cheesecake s korpusem z karamelových sušenek Lotus alias lotusek dole a svěžím ovocným želé navrchu. Tenhle recept po vás bude chtít každý, kdo jednoduchý lostuskový cheesecake ochutná.
Suroviny
Postup
Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme prsty, aby bylo rozehřáté máslo dobře spojené se sušenkami.
Vzniklou směs upěchujeme na dno formy o průměru 20 cm a dáme na chvíli do lednice.
Připravíme krémovou náplň. Do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a vanilkovou pastu nebo extrakt. Vše důkladně promícháme dohladka.
Poté si smícháním želatinového ztužovače za studena s vodou připravíme želatinovou směs. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně krémovou náplň a dobře promícháme.
Poté vše nalijeme na vychlazený korpus a dáme ztuhnout do lednice.
Nakonec připravíme ovocnou vrstvu. Použijeme např. mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme v rendlíku mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50 ml vody a cukr.
Následně 1 plátek želatiny namočíme do studené vody a počkáme, až nabobtná a změkne. Poté vložíme do ovocné směsi, necháme rozpustit a dobře promícháme. Necháme 5 minut odstát.
Ovocnou směs opatrně lžící nalíváme na ztuhlou krémovou náplň. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.
Dobrou chuť :)