Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Snadné Na 1 cheesecake o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5236 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 464 g
Tuky 283 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý dezert existuje! Je to neodolatelně krémový nepečený cheesecake s korpusem z karamelových sušenek Lotus alias lotusek dole a svěžím ovocným želé navrchu. Tenhle recept po vás bude chtít každý, kdo jednoduchý lostuskový cheesecake ochutná.

Suroviny

Na korpus
sušenky 250 g
Lotus
máslo 110 g
Na krémovou náplň
Philadelphia
vanilková pasta 1 PL
nebo 1 lžička vanilkového extraktu
Želatinový ztužovač za studena (např. Dr. Oetker)
voda 50 ml
Na ovocnou vrstvu
mražené lesní ovoce 250 g
voda 50 ml
želatina 1 plátek

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme prsty, aby bylo rozehřáté máslo dobře spojené se sušenkami.

2

Vzniklou směs upěchujeme na dno formy o průměru 20 cm a dáme na chvíli do lednice.

3

Připravíme krémovou náplň. Do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a vanilkovou pastu nebo extrakt. Vše důkladně promícháme dohladka.

4

Poté si smícháním želatinového ztužovače za studena s vodou připravíme želatinovou směs. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně krémovou náplň a dobře promícháme.

5

Poté vše nalijeme na vychlazený korpus a dáme ztuhnout do lednice.

6

Nakonec připravíme ovocnou vrstvu. Použijeme např. mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme v rendlíku mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50 ml vody a cukr.

7

Následně 1 plátek želatiny namočíme do studené vody a počkáme, až nabobtná a změkne. Poté vložíme do ovocné směsi, necháme rozpustit a dobře promícháme. Necháme 5 minut odstát.

8

Ovocnou směs opatrně lžící nalíváme na ztuhlou krémovou náplň. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.

Dobrou chuť :)

Autor: marty1985

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč