Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makovo-kokosový šnek a kuličky

„Recept mi předala maminka a té zase její maminka. Nejlepší na něm je, že se z něj dají udělat kuličky i šneci,“ prozrazuje Jarmila Křížová z Cukrářství a perníkářství Pusinka.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 25 šneků nebo 50 kuliček
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT1M
Cukroví Česká

Ingredience

    NA MAKOVOU HMOTU

    • 50 g sezamových semínek
    • 50 g mletého máku
    • 50 g vlašských ořechů, mletých 
    • 50 g sušených švestek, odpeckovaných a umletých v mlýnku na maso nebo najemno rozsekaných v robotu
    • 100 g tekutého medu

    NA KOKOSOVOU HMOTU

    • 170 g strouhaného kokosu + na obalení
    • 100 g tekutého medu 
    • 100 g másla
    • 1–2 lžíce rumu tuzemáku

Příprava jídla

1 Promíchejte přísady na makovou hmotu. Zvlášť promíchejte suroviny na kokosovou hmotu.

2 Makovou hmotu rozválejte mezi dvěma mikrotenovými sáčky nebo archy potravinářské fólie. Potřete ji zlehka kokosovou náplní.

3 Opět přiložte mikroten (nebo fólii) a hmotu válečkem vyrovnejte. Stočte jako roládu, obalte v kokosu a nechte ztuhnout v lednici. Potom krájejte
na 1cm silná kolečka – šneky, které můžete vložit do papírových košíčků.

4 Z obou hmot také můžete vytvarovat kuličky. Ty kokosové pak obalte ve strouhaném kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pro ještě větší efekt ozdobte kuličky sušenými brusinkami. Kousky zatlačte shora lehce do hmoty, aby při manipulaci neodpadly.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecká kolečka

Florentinské cukroví

Čokoládové dortíčky

Karamelové košíčky

Babiččiny trojhránky

Dvoubarevné pracny

7 druhů cukroví podle cukrářů

40x vánoční cukroví

Cukroví na poslední chvíli

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář