Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makový koláč

„Začínaly jsme v letním stánku na koupališti,“ směje se Veronika Ondrušková. Dnes se spolu s Lenkou Merxovou pod značkou Let’s Taste, pod kterou jste je mohli najít i na 7. Apetit pikniku, zaměřuje na zásobování pražských kaváren dorty a zákusky, na cateringy a svatební sladké i slané bary. „Přály bychom si však, aby se naše malá výrobna rozrostla o kavárnu a místo, kde můžeme zákazníkům dělat radost přímo my osobně,“ dodává Lenka.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT55M
Pečení 0:55
Koláč

Ingredience

    • máslo a polohrubá mouka na formu
    • 400 g hladké mouky
    • 1,5 lžičky kypřicího prášku
    • 380 g krupicového cukru
    • 180 g másla + na vymazání
    • 2–3 lžíce mléka
    • 750 g plnotučného tvarohu ve vaničce
    • 100 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 3 vejce
    • 35 g kukuřičného škrobu
    • 150 g mletého máku
     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dno formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2 Z hladké mouky prosáté s kypřicím práškem, 180 g cukru a másla vypracujte drobenku. Třetinu drobenky si dejte stranou, zbylou smíchejte s mlékem, aby se spojila v těsto, a vtlačte jej na dno a stěny připravené formy. Dejte chladit na alespoň 15 minut.

3 Tvaroh a smetanu zhruba 2 minuty šlehejte, postupně zašlehejte zbývající cukr, vejce i škrob. Nakonec zlehka vmíchejte mák. Tvarohovo-makovou směs vlijte do připravené formy, posypte odloženou drobenkou a pečte 45–55 minut. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

Kuřecí biryani

Maracujové marshmallow

Čokoládové tartaletky s makronkami

Přidat komentář