Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové chia řezy

Máte po svátcích pocit, že se sladkostmi je třeba brzdit? Zapomeňte na něj! Tyto řezy jsou plné samých zdravých věcí a dodají vám potřebnou energii, které v zimě není nikdy dost.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 20 kusů
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 25 minut + chlazení
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 90 g ovesných vloček
    • 80 g strouhaného sušeného kokosu
    • 120 g rozemletých mandlí
    • 120 g másla, rozpuštěného
    • 150 g datlí, vypeckovaných
    • 25 g kakaa holandského typu

    NA CHIA DŽEM

    • 100 g mražených malin
    • 150 ml javorového sirupu
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 4 lžičky chia semínek

    NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU

    • 200 g tmavé čokolády (70%), nakrájené
    • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

Příprava jídla

1 Na chia džem do středního rendlíku vložte maliny, javorový sirup a vanilkový extrakt. Přiveďte směs k varu a za občasného míchání prohřívejte 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Stáhněte z ohně a přidejte chia semínka. Zamíchejte a nechte 20 minut zchladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. Do robotu vložte vločky, kokos, rozemleté mandle, máslo, datle a kakao. Mixujte asi 2–3 minuty, než se všechny ingredience spojí dohromady. Vzniklou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 20 x 30 cm a povrch uhlaďte lžící. Pečte v troubě 25 minut. Potom nechte vychladnout.

3 Na upečený korpus rozetřete vychladlý chia džem. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte tmavou čokoládu s kokosovým olejem a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs rozetřete na chia džem.

4 Dezert nechte následně v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte nahřátým nožem na kostky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chia pudink s čokoládou

Banánový cheesecake

Veganská čokoládová buchta

Fitness kuličky

Přidat komentář