Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Vyzkoušet je můžete s libovolným nakyslým ovocem – rybízem i třeba exotickou mučenkou.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 8 nanuků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ tuhnutí
PT8H
Zmrzlina

Ingredience

    • 160 g zahuštěného slazeného mléka (salko)
    • 100 g zahuštěného neslazeného mléka
    • 80 ml malinového pyré z cca 100 g čerstvých malin (viz Něco navíc) + hrst malin navíc
    • 220 g smetany ke šlehání

    NA POLEVU A DOKONČENÍ

    • 360 g bílé čokolády, nasekané
    • 2 lžíce rostlinného oleje neutrální chuti
    • 10 g prášku z mrazem sušených malin

Příprava jídla

1 Salko vlijte do mísy a přilijte k němu ovocné pyré a neslazené zahuštěné mléko, promíchejte, až se směs spojí. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte ji do směsi mléka a pyré. Na závěr vmíchejte čerstvé maliny. Nalijte směs do formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrznout.

2 Na polevu rozehřejte bílou čokoládu a smíchejte s olejem dohladka. Dobře rozmíchejte a nechte čokoládu trochu zchladnout.

3 Nanuky vyjměte z mrazáku, namáčejte je do čokolády a odkládejte na vychlazený tác do mrazáku. Jakmile poleva na nanucích zpevní, vezměte zbytek polevy a tenkým pramínkem namalujte čokoládou na vršek nanuku cikcak čáry. Horní roh s čerstvě nakapanou polevou posypte ihned malinovým práškem. Před finálním podáváním nanuky znovu vraťte do mrazáku a nechte ještě chvíli zatuhnout. 

NĚCO NAVÍC 
Na pyré rozmixujte maliny a potom je protřete přes síto, abyste je zbavili semínek. Pokud jsou maliny kyselé, můžete pyré mírně přisladit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nanuk s arašídy a karamelem

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

Přidat komentář