Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový Eton mess

Originální anglický dezert, pojmenovaný podle Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu, je s jahodami, naše malinová verze je ale taky úžasná!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 poháry
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chladnutí pusinek
PT2H
Pečení 2:00
Pohár

Ingredience

    • 300 g malin, čerstvých nebo mražených (rozmrzlých a scezených)
    • 1 lžíce moučkového cukru (lze vynechat)
    • 300 ml smetany ke šlehání (33–40%)
    • 1/4 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • čerstvé maliny na ozdobení

    NA SNĚHOVÉ PUSINKY

    • 2 bílky
    • 125 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 100°C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem. Do čisté mísy dejte bílky a cukr. Ručně šlehejte nad vodní lázní, dokud se cukr zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem – nejlépe na střední výkon 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být krásně lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Sněhem naplňte cukrářský sáček s otevřenou špičkou s ostrými zuby a na plech stříkejte pusinky. Plech vložte do trouby a sušte 2 hodiny. Poté je nechte zcela vychladnout.

2 Maliny rozmačkejte, a pokud chcete, přepasírujte je přes jemné síto a oslaďte. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte do ní vanilku.

3 Do poháru postupně vrstvěte malinové pyré, pusinky (nejlepší jsou nalámané, ty pěkné si nechte na ozdobu) a vanilkovou šlehačku. Pohár zakončete šlehačkou, nejhezčí pusinkou a čerstvými malinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované sýrové minisendviče

Linguine s krevetami

Kyjevský kuřecí řízek

Mimosa s červenými pomeranči

Čokoládový cheesecake

Přidat komentář