Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový sorbet s proseccem

Klasické italské sgroppino mixuje ovocný sorbet (nejčastěji citronový) s ledem a šumivým vínem. Verze, kdy se kopeček sám v bublinkách rozpouští, má ale také něco do sebe.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

Příprava jídla

1 Do sklenic (nejlépe předem nachlazených) umístěte kopečky zmrzliny, ozdobte citronem a zalijte proseccem. Servírujte okamžitě, zmrzlina ve víně rychle taje, což jí sice neubírá na chuti, ale trochu na eleganci.

NĚCO NAVÍC
Prosecco můžete kombinovat skoro s každým dobrým sorbetem. Vynikající je třeba variace na známý drink Bellini. Oloupejte sedm bělomasých zralých broskví nebo nektarinek. Dobře to jde, pokud plody vložíte na třicet vteřin do vroucí vody a vzápětí je prudce zchladíte v ledové lázni. Slupka půjde snadno dolů. Následně broskve nakrájejte a vložte do hrnce se 160 ml vody a 150 g cukru, přiklopte a nechte asi 10 minut vařit. Pak rozmixujte, dochuťte citronovou šťávou a dejte zmrazit. Podávejte ve sklence s proseccem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní čokoládová zmrzlina

Základní malinová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Affogato z čaje matcha

Malinový float s čepicí z marshmallow

Zmrzlinová káva

Třešňový float s colou

Přidat komentář