Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové croissanty

Připravte si snídani jako z nejlepší francouzské pekárny. Navíc je to výborný způsob, jak zužitkovat den dva staré croissanty. Doporučujeme podávat je s kávou nebo s kakaem.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 80 g másla, změklého
    • 40 g moučkového cukru
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 150 g jemně mletých mandlí nebo mandlové mouky
    • 4 croissanty, 1–2 dny staré
    • 50 g plátků mandlí
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Máslo, cukr, mouku a mandle dejte do mixéru a promixujte tak, aby vznikla kompakt- ní hmota.

2 Croissanty podélně prořízněte (ale nedořízněte, zadní strana by měla zůstat spojená). Uvnitř je potřete mandlovou směsí tak, aby vám zhruba lžíce směsi zbyla. Croissanty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zbylou mandlovou směsí potřete croissanty shora, posypte je mandlovými plátky a dejte do trouby. Pečte zhruba 10 minut, pak vyjměte a pocukrujte podle chuti. Podávejte vlažné nebo nechte zcela vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jogurt pod peřinou

Vafle

Chléb se sýrem a s medem

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

Přidat komentář