Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marocký dýňový kotlík

Aromatický recept šéfkuchaře Noama Daroma vám naprosto učaruje.

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 150g směsi sušeného ovoce (meruňky, švestky, datle)
    • 50ml sirupu nebo octa z granátového jablka
    • 800g máslové dýně
    • 300g cukety
    • 150g červené cibule
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce koření ras el hanout
    • 1 palice česneku, rozříznutá příčně napůl
    • 3 svitky skořice
    • 3 hvězdičky badyánu 
    • 3 bobkové listy 
    • 100ml olivového oleje 
    • 400 g uvařené cizrny (nebo z konzervy)
    • 400g konzerva drcených rajčat 
    • 200ml zeleninového vývaru

    NA DOKONČENÍ

    • hrst dýňových semínek nebo vlašských ořechů
    • hrst nasekaného koriandru a petrželky 
    • hrst rozdrobeného kozího nebo balkánského sýra
    • kuskus nebo bulgur k podávání 

Příprava jídla

1 Sušené ovoce dejte do menšího hrnce, přilijte datlový med a sirup či ocet a nechte nabobtnat. Krátce svařte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na měsíčky. Cuketu nakrájejte na půlkolečka a cibuli na klínky. Všechno dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření ras el hanout, olej a promíchejte. Připravte si širokou zapékací mísu nebo pekáč a rozložte do něj zeleninu. Doprostřed položte česnek. Přidejte skořici, bobkový list a badyán a dejte péct na 20 minut, aby zelenina změkla. Přisypte cizrnu, přilijte rajčata a zalijte vývarem. Pečte ještě 5 minut.

3 Sušené ovoce i s nálevem přilijte k zelenině a ještě 5 minut pečte. Hotový kotlík přesuňte do servírovací mísy, posypte opraženými ořechy nebo semínky, bylinkami a sýrem. Podávejte s bulgurem nebo kuskusem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salad in the City

Medailonky z uzeného tempehu v olivové krustě

Mezze

reklama

Přidat komentář