Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medovníčky

Recept jsme získali od Zdeňky Davidové, manželky šéfkuchaře Radka Davida. Její minimedovníčky jsme ochutnali už v létě a hned nám bylo jasné, že je budeme chtít jíst zase. A nejen o Vánocích! 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 75 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odležení
PT5M
Pečení 0:05
Cukroví

Ingredience

    • 120 g másla
    • 100 g medu
    • 140 g moučkového cukru
    • 2 vejce
    • 2 lžičky jedlé sody
    • 500g hladké mouky

    NA KRÉM

    • 397g slazeného kondenzovaného mléka
    • 250g másla

    NA DOKONČENÍ

    • 400g švestkových povidel, rozmíchaných
    • 200g mletých vlašských ořechů 

Příprava jídla

1 Z másla, medu, cukru, vajec, sody a mouky vypracujte hladké těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte do druhého dne v lednici odpočívat. Poté je vyválejte na tloušťku asi 3mm a vykrajujte kolečka o průměru zhruba 3–4cm. Pečte při 150°C asi 5 minut dozlatova, nechte vychladnout. 25 koleček rozdrobte a dejte stranou, zbylé rozdělte na třetiny.

2 Kondenzované mléko vařte ve vodní lázni mírným varem zhruba 2,5 hodiny. Nechte vychladnout, přendejte do mísy a spolu s máslem vyšlehejte do hladkého krému.

3 Ořechy promíchejte s drcenými kolečky.

4 Kolečka slepujte vždy po třech. První pomažte povidly, přiklopte druhým, pomažte máslovým krémem a přiklopte třetím kolečkem. Takto slepená kolečka dejte alespoň na hodinu ztuhnout do lednice, poté po obvodu i svrchu pomažte zbylým krémem a obalujte ve směsi rozdrcených koleček a vlašských ořechů. Nechte alespoň 5 dnů rozležet. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecké záviny

Koláčky s brusinkovou náplní

Linecké s mákem

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Koule Egg nog

Dortletky

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Přidat komentář