Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na cca 1cm kostky 
    • 1 mrkev, nakrájená na cca 1cm kostky 
    • 2 řapíky celeru, na cca 1cm kostky
    • 2 brambory, na cca 1cm kostky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat 
    • 1,5 litru zeleninového nebo drůbežího vývaru (nebo víc, podle chuti) 
    • 70g ječných krup, propláchnutých a předem namočených
    • 400g konzerva červených nebo strakatých fazolí, scezená a propláchnutá
    • 100–150g kadeřávku, natrhaného (lze nahradit hlávkovou kapustou)
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
    • nasekaná hladkolistá petrželka k podávání
    • nadrobený balkánský sýr (nebo feta) k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.

2 Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Podávejte posypané petrželkou a sýrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané kuře s kadeřávkem

Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem

Rajčatovo-cizrnové kari

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

50 polévek na zahřátí

Polévka je grunt!

Přidat komentář