Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Miniquiche s pórkem

Quiche akorát do ruky! 

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 1/4 lžičky soli
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 125 g studeného másla
    • 1 velké vejce

    NA NÁPLŇ

    • 1 pórek, nakrájený najemno
    • 1 lžička lístků čerstvého tymiánu
    • 1 lžíce másla
    • 60 ml smetany na vaření (12%)
    • 3 vejce
    • 250 g ricotty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • lístky řepy či tymiánu na ozdobení

Příprava jídla

1 Smíchejte hladkou mouku, sůl a parmazán. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a rychle zpracujte, aby směs připomínala drobenku. Vejce rozmíchejte s 2–3 lžícemi ledové vody a přidejte k těstu, aby se vše spojilo. Pokud je směs příliš suchá, přidejte ještě lžíci vody. Nechte těsto 30 minut vychladit v lednici.

2 Rozehřejte troubu na 200°C a připravte si náplň. Pórek s tymiánem poduste na másle, dokud pórek nezprůsvitní a nezměkne, ale zachová si barvu – trvá to asi 5 minut. Pak ho smíchejte se smetanou, vejci a ricottou, osolte a opepřete.

3 Vychlazené těsto rozválejte a vykrájejte kolečka. Těstem vyložte formičky, přečnívající okraje odřízněte a dno párkrát propíchněte vidličkou. Předpečte je tzv. naslepo: do každé formičky vložte kus pečicího papíru a navrch nasypte fazole nebo jiné suché luštěniny. Pečte asi 10 minut, pak vyjměte zatížení a do každého košíčku vlijte náplň. Dopečte, dokud košíčky nezezlátnou, zhruba 10 minut. Po upečení nechte chvíli odpočinout ve formě, pak miniquiche opatrně vyklepněte. Před servírováním posypte lístky červené řepy nebo tymiánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní klíčková pomazánka

Velikonoční nádivka

Focaccia na špízu

Zelenina s pažitkovým dipem

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Tvarohové bábovky s krémem

Tříbarevné pusinky

Citronáda s rozmarýnem

Rozmarýnové martini

Přidat komentář