Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na jazyku a uvnitř skrývá příjemnou hořkost kávy. Pro slast na dřívku už nemusíte do obchodu, teď stačí jen otevřít mrazák!

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 8 nanuků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ louhování kávy a tuhnutí
PT8H
Zmrzlina

Ingredience

    • 220 g smetany ke šlehání
    • 30 g kávy, mleté nahrubo + 1 lžička jemně mleté kávy
    • 160 g zahuštěného slazeného mléka (salko)
    • 100 g zahuštěného neslazeného mléka

    NA MOARÉ (ŽÍHÁNÍ)

    • 360 g bílé čokolády, nasekané
    • 100 g mléčné čokolády, nasekané
    • 50 g tmavé čokolády, nasekané (lze vynechat)
    • 60 ml rostlinného oleje neutrální chuti

Příprava jídla

1 Zahřejte smetanu těsně pod bod varu a vsypte hrubě mletou kávu. Přiklopte a nechte 15 minut stát, aby smetana natáhla vůni kávy (hlídejte, ať tekutina příliš nezhořkne). Přeceďte a nechte zce- la vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

2 Studenou ochucenou smetanu vyšlehejte dotuha. Obě mléka promíchejte a vlijte do mísy. Zapracujte do směsi šlehačku a lžičku jemně mleté kávy. Rozdělte do formiček, vetkněte dřívka a nechte zmrazit.

3 Na moaré rozpusťte všechny čokolády zvlášť. Bílou čokoládu nalijte do misky a rozmíchejte v ní 2 lžíce oleje. Totéž zopakujte v jiných miskách s mléčnou a případně tmavou čokoládou a zbytkem oleje. Nechte čokolády zchladnout. Do širší misky nalijte bílou čokoládu a do středu vlijte mléčnou čokoládu, ale nepromíchejte. Nakonec kápněte do bílé čokolády tmavou. Nanuk ponořte naležato do polevy, pootočte jím a vytáhněte, aby se vytvořilo žíhání. Nebo můžete polevu na nanuky nalévat střídavě lžičkou. Nechte okapat a vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nanuk s arašídy a karamelem

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Přidat komentář