Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvový chlebíček

Na 6. Apetit pikniku jsme u stánku Chlebíček Store ochutnali hned několik variant a všechny opravdu skvělé – tahle verze chlebíčků vznikla speciálně pro čtenáře Apetitu!

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 15 chlebíčků
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • plátky pečiva k podávání
    • něco na ozdobení (libovolné klíčky, lístky řepy nebo špenátu, řeřicha...)

    NA REMULÁDU

    • 30 g petrželky kudrnky
    • 300 g sojanézy
    • trocha citronové šťávy (zhruba z 1/4 citronu)
    • sůl podle chuti

    NA MRKVOVÝ SALÁT

    • 400 g mrkve
    • 1/2 malého stroužku česneku, drcená
    • 40 g slunečnicových semínek, nasucho opražených na rozpálené pánvi
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce jablečného octa
    • 1 lžička soli

Příprava jídla

1 Začněte remuládou. Petrželku dejte do mixéru a rozmixujte nadrobno. Přidejte sojanézu, citronovou šťávu, sůl a rozmixujte tak, aby vzniklá remuláda měla zelenější barvu.

2 Připravte salát. Očištěnou mrkev nastrouhejte nahrubo a dobře promíchejte se všemi zbylými surovinami.

3 Připravené plátky pečiva potřete silnější vrstvou remulády a na ni rozdělte mrkvový salátek. Ozdobte klíčky, řeřichou, listem špenátu nebo červené řepy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře v bezinkovém sirupu

Linguine s mušlemi

Čokoládové dortíky s limetkovým krémem a malinami

Přidat komentář