
Mušličky s houbami a mascarpone
Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách...
Vydání: 2016/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50g másla
- 400g směsi hub podle chuti (my jsme použili hlívu a hnědé žampiony)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100ml madeiry nebo portského vína
- 3 lžíce mascarpone
- velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- 400g mušliček nebo jiných krátkých těstovin
Příprava jídla
1 Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.
2 Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.
3 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte.
Přidat komentář