Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mušličky s houbami a mascarpone

Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách... 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 50g másla
    • 400g směsi hub podle chuti (my jsme použili hlívu a hnědé žampiony)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100ml madeiry nebo portského vína
    • 3 lžíce mascarpone
    • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 400g mušliček nebo jiných krátkých těstovin 

Příprava jídla

1 Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.

2 Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.

3 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska s kapustou

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

30x báječné houbové recepty

18x originální těstoviny

reklama

Přidat komentář