Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nachos s chorizem, salsou a guacamole

Pozvěte přátele ke stolu a užijte si společný večer!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odstátí
PT15M
Pečení 0:15
Z plechu

Ingredience

    • 400 g solených tortillových chipsů
    • 180 g čedaru nebo jiného tučného sýra, nastrouhaného nahrubo
    • 1–2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené najemno

    NA SALSU

    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • sůl
    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • 2 rajčata, zbavená semínek a nakrájená na malé kostičky
    • 3 ředkvičky, nakrájené na tenké plátky

    NA FAZOLE S CHORIZEM

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 120 g choriza, nakrájeného na kostičky
    • 400 g konzerva černých fazolí, slitá a propláchnutá
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • 2 lžičky medu nebo javorového sirupu

    NA GUACAMOLE

    • 3 zralá avokáda
    • nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 velké limety
    • hrst koriandru, nasekaného + pár celých lístků na ozdobení
    • 150 g zakysané smetany

Příprava jídla

1 Začněte cibulovou salsou. Ocet promíchejte v misce s cukrem a 1/2 lžičky soli, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte cibuli, promíchejte a nechte alespoň 20 minut odstát. Čas od času promíchejte.

2 Na fazole rozpalte v pánvi olej, vsypte cibuli a na středním plameni opékejte, dokud nezměkne. Přidejte chorizo a opékejte ještě zhruba 3 minuty. Vsypte fazole, promíchejte, přidejte papriku, med nebo sirup, znovu promíchejte a ještě 5 minut vařte. Odstavte a odložte stranou.

3 Na guacamole rozpulte 2 avokáda, vydloubněte pecky, překrájejte nožem do mřížky a lžící vyberte dužinu do mísy. Přidejte kůru z limety a polovinu šťávy, koriandr, polovinu zakysané smetany a špetku soli. Avokádo rozmačkejte spolu s ostatními surovinami na hladkou pastu. Zakryjte a dejte chladit.

4 Zbylé avokádo rozpulte, vyjměte pecku, překrájejte nožem do mřížky a lžící vyberte dužinu. Dejte ji do mis- ky, promíchejte se zbylou limetkovou šťávou a dejte stranou.

5 Troubu předehřejte na 200°C. Na hlubší široký plech nebo do širokého pekáče (zvolte nádobu, v níž budete výsledek podávat na stůl!) rozprostřete tortillové chipsy. Na ně rozdělte připravené fazole, nastrouhaný sýr a většinu nakrájených chilli papriček. Zapékejte 10–15 minut, aby se sýr roztekl a chipsy zezlátly.

6 Mezitím dokončete salsu. Tekutinu z cibule slijte a do misky vmíchejte rajčata a ředkvičky. Nachos vyjměte z trouby a postavte na stůl. Lžící rozdělte na nachos salsu, guacamole, zbylé avokádo smíchané s limetovou šťávou a zbylou zakysanou smetanu. Posypte celými lístky koriandru a pozvěte všechny ke stolu!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené avokádo s kuřecím masem

Chléb & avokádo

Snídaňová miska s avokádem

Přidat komentář