Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nanuky s jablkem a müsli

Nanuk k snídani či svačině? Klidně! Nadupejte ho živinami - přidejte třeba jemné vločky, ovoce, jogurt, chia semínka nebo čaj matcha... Když ovšem přidáte k jogurtu trochu smetany nebo kokosového mléka, výsledek bude mnohem jemnější.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 nanuků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5H
Zmrzlina

Ingredience

    • 1 zelené kyselejší jablko (nejlépe Granny Smith), na tenké plátky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 250 ml mandlového mléka

    NA MÜSLI

    • 2 zelená jablka, nastrouhaná
    • 45 g jemných ovesných vloček
    • 20 g strouhaného kokosu
    • 1 lžíce medu
    • 40 g mandlových lupínků, nasucho opražených
    • 125ml mandlového mléka

Příprava jídla

1 Jablko a citronovou šťávu smíchejte ve střední míse. Do nanukových stojacích formiček o objemu 80ml vložte po jednom plátku jablka a zalijte přiměřenou částí mandlového mléka. Dejte do mrazáku a nechte aspoň hodinu tuhnout.

2 Mezitím připravte müsli. Nastrouhaná jablka, vločky, kokos, med a lupínky smíchejte a zalijte 125 ml mandlového mléka. Dejte do lednice a nechte 30 minut chladit, vločky by měly změknout. Rozdělte müsli do formiček a vtiskněte dovnitř nanukové dřívko. Nechte zmrazit cca 4 hodiny do úplného zatuhnutí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smoothie nanuky

Nanuky se sangrií

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Aperol spritz nanuky

Vášeň pro jablka

Přidat komentář