Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Studené i pálivé zároveň!

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8–10 nanuků
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chladnutí
PT8H
Zmrzlina

Ingredience

    • 80 g krupicového cukru
    • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • cca 3 střední okurky, oloupané + kousek okurky na tenká kolečka na ozdobu
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 50–70ml kvalitní tequily (čím více alkoholu, tím hůře budou nanuky mrznout a rychleji budou tát)

Příprava jídla

1 Začněte cukrovým sirupem. Smíchejte cukr s 80 ml vody a dejte vařit, až se cukr rozpustí. Přidejte nastrouhaný zázvor. Nechte sirup trochu zhoustnout, vypněte plamen, přikryjte a nechte zcela vychladnout. Pokud chcete sirup štiplavější, klidně nechte macerovat přes noc. Pak přeceďte – měli byste získat asi 90 ml.

2 Rozmixujte okurky najemno ve food processoru – celkem byste měli získat asi 530 ml pyré. Ve džbánku smíchejte s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a tequilou. Formičky vyložte plátky okurky a nalijte na ně směs. Nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vložte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla umístit dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a následně dejte pořádně mrazit, nejlépe přes noc.

NĚCO NAVÍC
Alkohol můžete libovolně zaměnit podle toho, co máte doma. Nanukům bude slušet dobrý gin i vodka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smoothie nanuky

Nanuky s jablkem a müsli

Nanuky se sangrií

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Aperol spritz nanuky

Opilé dezerty

Přidat komentář