Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nanuky se sangrií

Dezert a drink v jednom! Naladí, osvěží, ale není po nich těžká hlava...

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8–10 nanuků
Doba přípravy: Do 10 minut
+ macerování 0:20
PT8H
Zmrzlina

Ingredience

    • 200–250 g ovoce, omytého, drobné plody jako maliny v celku, zbytek na kousky (broskve, mango, jahody, ananas, meruňky...)
    • 230 ml bílého vína
    • 160 ml vychlazeného řádně oslazeného ovocného čaje (můžete použít i kupovaný) 
    • 120 ml broskvového džusu 
    • 50 ml citronové nebo pomerančové šťávy (podle chuti, pomeranč bude sladší)
    • 1 lžíce likéru Grand Marnier nebo Cointreau

Příprava jídla

1 Ovoce zalijte bílým vínem a nechte asi 20 minut macerovat.

2 Pak ovoce přeceďte do mísy, víno smíchejte s vychlazeným čajem, džusem, citronovou nebo pomerančovou šťávou a zvoleným likérem. Ochutnejte, zda je směs dost sladká, případně přislaďte a cukr rozmíchejte do rozpuštění.

3 Ovoce rozdělte do nanukových formiček a zalijte směsí čaje, vína a džusu. Vždy ve formičce nechte trochu místa, nanuk během mrznutí lehce povyroste. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smoothie nanuky

Nanuky s jablkem a müsli

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

Nanuky s okurkou, tequilou a zázvorem

Aperol spritz nanuky

Přidat komentář