Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nebesky modré pusinky

Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat i sušené – krásně se vyjímají v rýži, bramborové kaši a krémových polévkách, například dýňové, ale užijete je i při pečení světlých druhů cukroví, jako jsou třeba sněhové pusinky. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6H
Pečení 6:00
Cukroví

Ingredience

    • 3 bílky o pokojové teplotě
    • špetka soli
    • hrst sušených květů slézu maurského
    • 225g krystalového cukru
    • 225g moučkového cukru 

Příprava jídla

1 K bílkům přidejte špetku soli a pak z nich ušlehejte pevný sníh.

2 V hmoždíři rozdrťte květy slézu s trochou hrubého cukru. Květy je možno třít i s lůžky, dodají pusinkám další dimenzi chuti.

3 Do sněhu za stálého šlehání zvolna přisypávejte krystalový cukr, a když se rozpustí, to samé proveďte s moučkovým cukrem. Nakonec ještě chvíli šlehejte. Pak přisypte prášek ze slézu a zlehka promíchejte. Troubu předehřejte na 120°C.

4 Sněhové těsto přesuňte do cukrářského sáčku a stříkejte jím na plech vyložený pečicím papírem pusinky. Potom je vložte do trouby, ztlumte ji na 90°C a nechte sušit podle velikosti pusinek 4 až 6 hodin. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Přidat komentář