Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečené arašídové kuličky

Cukroví, kterým potěšíte téměř všechny! Je totiž veganské, bez lepku i laktózy... 

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 40 kuliček
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Cukroví

Ingredience

    • 280 g arašídového másla křupavého (‚crunchy‘)
    • 60 g kokosové mouky (koupíte ve zdravé výživě či ve veganských prodejnách)
    • 60 g kokosového sirupu (koupíte ve zdravé výživě či ve veganských prodejnách)
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 1/3 lžičky mletého kardamomu
    • 1/3 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • špetka mořské soli nebo více podle chuti
    • veganská tmavá čokoláda na obalení (nabízí např. Lidl či veganské prodejny)
    • nalámané pražené kokosové lupínky či sekané pražené arašídy na ozdobení
     

Příprava jídla

1 Z arašídového másla, kokosové mouky, kokosového sirupu, koření a špetky soli vypracujte nelepivou hmotu. Odebírejte lžící kousky a z každého vytvarujte kuličku o průměru 2 cm. Rozložte je na tác vyložený papírem na pečení a uložte na 30 minut do mrazáku.

2 Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni a kuličky v ní jednu po druhé namáčejte. Ozdobte kokosovým lupínkem nebo nasekanými arašídy. Uchovávejte v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Pohankové linecké karty s mandlemi

Košíčky s karamelovým krémem

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Stříkané cukroví

Máciny čokoládové řezy

Pečeme cukroví

Přidat komentář