OBCHOD

Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu! 

Autor: Komerční prezentace
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
Dort

Ingredience

    • 200 g čokoládových sušenek
    • 100 g másla, rozpuštěného

    NÁPLŇ:

    • 8 plátků želatiny
    • 600 g Lučiny
    • 300 g českých borůvek (čerstvých nebo mražených), rozmixovaných a přepasírovaných přes jemné síto
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 150 g moučkového cukru

    NA OZDOBENÍ:

    • kanadské borůvky
    • jedlé květy

Příprava jídla

1 Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.

3 Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

4 Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodová Lučina s mátou

Pomazánka z Lučiny s medvědím česnekem a pažitkou

Zdravý snídaňový pohár s Lučinou

Salát s lesním ovocem a Lučinou salátovou

Ostružinový cheesecake s Lučinou

reklama

Přidat komentář