Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

Ideální sladká tečka za nedělním obědem? Přece tento hedvábně jemný čokoládový dort s malinovou omáčkou! Hotová slast...

Vydání: 2016/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
Dort

Ingredience

    • 150g sušenek Bebe (jemné sušenky s máslovou a vanilkovou příchutí)
    • 70g rozpuštěného másla

    NA KRÉM

    • 320ml smetany ke šlehání (33%)
    • 40g krupicového cukru
    • 120g másla
    • 100ml plnotučného mléka
    • špetka soli
    • 500g tmavé čokolády (70%)
    • 3-4 lžíce likéru Amaretto nebo jiného alkoholu (brandy, tmavý rum...)

    NA OMÁČKU A DOKONČENÍ

    • 400g mražených malin
    • 150g krupicového cukru
    • čerstvé maliny, ostružiny a borůvky 

Příprava jídla

1 Sušenky vložte do robotu a rozsekejte nadrobno. Pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečicím papírem, na dno upěchujte stejnoměrnou vrstvu sušenek a povrch až ke krajům uhlaďte polévkovou lžící nebo paletkou. Dejte na chvilku do chladničky zatuhnout.

2 Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr, máslo, mléko a špetku soli a přiveďte k varu. Vypněte. Pak přidejte nalámanou čokoládu a likér a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka a ještě přeceďte přes jemné síto.

3 Ihned po přecezení nalijte teplý krém na vychlazený sušenkový základ. Dejte do chladničky nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.

4 Na omáčku provařte maliny s cukrem a 200ml vody (asi 20 minut). Rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník. Pak svařte na hustou omáčku.

5 Dort opatrně vyjměte z formy a sloupněte papír. Navrch poklaďte lesní ovoce. Před porcováním vždy nahřejte nůž horkou vodou, aby se vám dort dobře krájel. Podávejte ho s připravenou omáčkou a ozdobený čerstvým ovocem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Pomalu pečený králík s česnekem, cibulí a bylinkami

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Grilovaná zelenina s bazalkou

Přidat komentář